fredag, oktober 09, 2009

Dagens fullbordade

Snickarna var här i går eftermiddag och gjorde klart
fönstren. Så nu är allt återställt och det blev så himla bra!
För övrigt mår jag ganska bra. Alvedon och Ipren gör
susen! Och magen har uppfört sig som folk. Skall
testa med kokt kyckling med ris och champinjonsås
i kväll och lite vitt vin. Har verkligen fått börja
tänka till på hur jag skall få kokt torsk och kyckling
att smaka något. Det är ingen lätt kurs för en som
är halvidiot vad det gäller matlagning!

5 kommentarer:

Agneta sa...

Vilken bra kombination med Alvedon, Ipren och en skvätt vin :-)Sussar du nog jättegott!
Lägg en fryst kycklingfillé i stekpannan, på mycket svag värme( kokt) i smör o rapsolja, grovsalt och Herbes de Provence. Smällgott! Men passa på så den inte blir "stekt" och därmed hårdsmält.

Kokt fisk blir bra med en buljongtärning i samt gurkmeja. Gott med citronpepper på eller len fin citronmajonäs.

Fr. en som inte kan laga något alls längre tycks det som.
Gurkmeja är kanonbra mot smärtor av alla de slag och passar bra att hälla över kokt ris och blanda så det blir gult och fint.

Skönt att du mår skapligt igen och att ordningen är återställd i kåken.

Kan inte påstå att sak samma hänt här inte. Väntar ännu på antibiotikan:-(

Kram, Agneta

gila sa...

Tack för tipsen!
Noterat och tillbehören skall inhandlas. Min matfantasi är ju inte stor så det stör.

Men varför i hela friden har de inte antibiotikan i lager? Var det någon väldans ovanlig sort? Kan väl inte finnas så många varianter, väl.
Hoppas du får den i morgon så att munnen blir bra snart. Bara flytande föda låter till och med tråkigare än min diet!

Och nu är det dags att lägga patiens med Pelles mediciner. 7 olika totalt,olika morgon och kväll och en del halva en del hela och en del halva som skall bli hela efter en vecka...

Anonym sa...

När du lägger en fryst kycklingfilé direkt i stekpannan på svag värme,så blir det ju lite vatten när den tinar och då blir den liksom lite kokt! Sätter plattan på 3:an så det tar lite tid först. Men när väl smör/kryddor börjar puttra lite så går det bra att lägga i kycklingen.

Jag brukar dela den i småbitar när den börjat tina, så steker den fortare och så slipper jag skära sedan, bara till att stoppa lämpliga småbitar i munnen.
Och så vet jag att den är genomstekt.
Är man lat så är man och bekvämt ska det ju va´.

Italiensk salladskrydda går ju också bra.

Smaklig måltid!

Anonym sa...

Gott att höra att magen börjar ta sig efter stolpillerchocken. Nu håller jag tummar och tår att du slipper resten av pillrena snart och att operationen blev lyckad.

Skönt att fönstren är på plats nu när det börjar bli kallt. Snygga är de också och så mycket enklare att putsa dem!

Kramkram!

gila sa...

Operationen verkar ha gjort det den skulle.
Magen är inte som den skall vara så doktorn skrev en remiss till koloskopi i går. Isch! Men det är väl lika bra det.
Snacka om underredsbehandling det här året!!!
Vi tittar på fönstren varje dag och suckar lyckligt :-)
Åtminstone till fakturan kommer...