Fick tips om vad man kunde ha dem till - att frysa
ner dem och ha dem i drinkar istället för isbitar,
som garnering i fruktsallad (men då får man nog
dela dem och peta ur kärnorna först - de är beska),
eller doppa dem i äggvita och florsocker,
gärna en hel klase och garnera tårtor med.
Det här är bara en bråkdel av alla som finns, så nu
har jag bjudit in grannarna att förse sig också :-)
ner dem och ha dem i drinkar istället för isbitar,
som garnering i fruktsallad (men då får man nog
dela dem och peta ur kärnorna först - de är beska),
eller doppa dem i äggvita och florsocker,
gärna en hel klase och garnera tårtor med.
Det här är bara en bråkdel av alla som finns, så nu
har jag bjudit in grannarna att förse sig också :-)
2 kommentarer:
Oj, vad det låter vackert med druvklase på tårtan!
Själv fick jag en massa körsbär av min syster och eftersom jag inte är någon saft- och syltmänniska blev det först en ljuvlig paj, sedan en kaka med mandelmassa och många bär. Och i källaren står körsbärslikören och drar. :^)
Nu har jag haft några kompisar här som plockat massor och också en massa blad för att göra vindolmar av - kul att de kommer till användning!
Skicka en kommentar